Translate

pátek 30. ledna 2015

Keramika...nejen na jaro

Krásný den všem,
aby jste viděli, že neběhám jen po horách a nezahálím, tak zde je malá ukázka mých novinek.
Ale musím říci, že víkend na horách mě tak nabil, že od pondělka jedu v dílně jak motorová myš. Není nad to, změnit občas rutijní činnost a trochu vypnout. Hned se mi dělá o 100% lépe...rychleji...a s mnohem větší chutí:-)

Nevim proč, ale od začátku, co jsem s keramikou začala, dělám všechny věci tak nějak  obří...žádnej troškař:-) Každý rok se domáháte malých květináčků na jarní kytičky, tak jsou konečně zde....ale, že mi to trvalo:-)
Tohle je ideální velikost-ani velké, ani malé!





















Keramiku dělám na zakázku, dávám možnost zákazníkům si vybrat třeba nějaký tvar z mého obchůdku a dekor už jim doladím dle požadavků. Nebráním se ani úplně nových věcí, pokud jsou v mých silách. Jako právě teď, kdy mi v dílně vzniká tak nějak monstrum, ale o tom více až po výpalu.
Můj keramický obchůdek najdete ZDE
Pokud máte i vy svá přání, nebojte se mě kontaktovat, pokusím se poradit i vyhovět.
Mějte krásné ještě zimní dny a na to jaro se připravte včas:-)
Pavla

úterý 27. ledna 2015

Zahájení expedice....od pramene Vltavy až do Hamburgu

...23.ledna 2015 jsme zahájili expedici!!!!
Za dva roky oslaví manžel kulatiny, a tak si k tomuto výročí vymyslel, že zdoláme Vltavu od pramene až do Hamburgu. Tato expedice by měla trvat celé ty dva roky a bude mít různé víkendové etapy.
My tento víkend zahájili jednu z nich................


Vyhlásili jsme to mezi naše známé a příbuzné a kdo se přidá, ten se přidá:-)
Tento víkend nás jelo celkem 8 dospělých a 4 děti. Ubytovali jsem se v hájence na Knížecích pláních, kam se ale nedá dojet autem, a tak naše expedice začala už v pátek večer, kdy jsme nechali auta v Borových ladech a na hájenku šli /někdo i běžel/ na běžkách. Pro děti to bylo velmi dobrodružné, neboť jsme vyšli za světla, ale docházeli až za tmy. Samozřejmě jsme na to byli připraveni a v baťůžkách si vezli i čelovky, které nesmí na žádné expedici chybět!!
Máme v nohouch prvních 6 km!!!

Hájenka nás mile překvapila. Bylo zde velmi teplo, útulno,moc milá obsluha a výborné jídlo:-)

V sobotu začla ta pravá expedice, kdy jsme z hájenky na Knížecích pláních vyrazili směr BUČINA-PRAMEN VLTAVY-......../Kvilda/
Celá cesta byla téměř do kopce, ale dali jsme to. Bohužel na prameni Vltavy nám bylo řečeno, že stopa na Kvildu není úplně zasněžená a že bychom více běžky nesli v ruce, než na nich jeli, a tak jsme 1. etapu ukončili u pramene. Nedá se nic dělat, budeme se sem muset vrátit na jaře a dostat se od pramene dál...tentokrát to absolvujeme na kolech a doufáme, že se dostaneme až do Lenory:-)

A jak to má na správných expedicích být, tak jsme zažili mlhu jak mlíko, zataženo, sněžení, vítr, ale i sluníčko. Každé počasí má něco do sebe.
V nohou máme za sobotu cca 20km
Všichni jsme si to náležitě užili a už se těšíme na další etapu.









V neděli se po snídani vylouplo sluníčko, a tak jsme dali ještě tůru na běžkách, tentokrát už mimo plán expedice. Od chalupy jsme šli tentokrát na druhou stranu "na Sedýlko" a ze Sedýlka na Ždárecké jezírko a udělali jsme dobře. Přes noc připadl další sníh a tak byla celá cesta po vrstevnici jako v pohádce.  Během dopoledne jsme tedy ušli 8 km, vrátili se do naší hájenky na oběd-jejich vyhlášené pralinkové knedlíky a gulášek a po obědě jsme už frčeli směr Borová Lada a domů.



Nikomu se domů nechtělo, byl to moc prima víkend. Ale Vltava je ještě hodně dlouhá, tak věřím, že si celou expedici užijem i nadále. 
Už se těšíme na jaro a na kola...
...a jak dál???????
To má už manžel vymyšlené...kolama, kánoí, plachetnicí, pěšmo, motorovou lodí...prostě vším, co jde, aby jsme to do toho Hamburgu dali:-)

Pavla

úterý 20. ledna 2015

Činnosti, které mě naplňují!!!

....dnes jsem do jednoho příspěvku propojila dvě moje velké vášně - HÁČKOVÁNÍ a KERAMIČENÍ. 
Jsou to na první pohled dvě naprosto rozdílné činnosti, ale já už bez nich nemůžu být. Obě dvě mě naplňují a přinášejí takovou nějakou vnitřní pohodu. Jsem šťastná, když můžu něco vymýšlet, pak to vyrobit a eventuelně tím udělat radost i někomu jinému:-)
Přes den ve své dílně keramičím, večery mám ráda s rodinkou u krbu a s háčkem v ruce. 
Při háčkování člověk naprosto vypne a právě v tu chvíli se mi začnou hlavou honit nové a nové nápady na keramiku, které si hned nějakým způsobem poznačím a hned následující den-zkouším. 
Byly časy, kdy jsem pracovala v kanceláři a myslela si, že je to to NEJ. Když jsem odešla na mateřskou, tak jsem pořád měla pocit, že bez té účtařiny nemůžu být a že mi něco uniká....ale, kde jsou ty časy. Teprve teď jsem opravdu ve svém zaměstnání šťastná, prostě jen potřebuji za sebou něco vidět a pořád něco tvořit.
++++++++

Nikdy bych neřekla, že se naplní moje slova, která jsem asi tak v 10ti letech vyřkla u mé babičky, kdy jsme spolu seděly a pletly a pletly
"babi, kdybych se tak jednou mohla tím pletením živit"
a v duchu mi bylo jasné, že je to nemožné!!!
Né, že bych se zrovna živila pletením, ale keramika mi to plně vynahrazuje a to háčkování a pletení si nechávám pouze jako relax po náročném dni:-))













Všem přeji, aby se vám alespoň částečně, stala práce koníčkem. 
I když to má i své pro a proti, je to dřina a nikdy nerozdělujete týden na pracovní dobu od-do, zastáváte několik funkcí najednou /výrobce, manager, balič, účetní, fotograf i řidič/ ... tak to ale i tak za to stojí!!!
Mějte se krásně
a pokud by vás z mé tvorby zajímalo více, tak mrkněte SEM
Pavla