Translate

čtvrtek 26. února 2015

Pouzdro na tablet

Krásný sluneční den všem:-)
občas jsem nucena dělat taky něco jiného, než jen keramiku. S mojí dospívající kreativní  dcerou, to někdy ani jinak nejde:-)
Tentokrát to bylo pouzdro na tablet. Pravda, mohla jsem ho celé jen uháčkovat a uzavírání vyřešit dvěma knoflíky, ale mám ráda výzvy, a tak jsem se po letech vrátila k vyšívání a tyto dvě techniky spojila do jedné. Co se týče šití, to raději komentovat nebudu-snad mi tady švadlenky odpustí, ale snaha byla a nakonec i ten zip jsem tam všila:-)


dostal se mi do ruky po dlouhé době časopis DEKOR, kde jsem objevila tip, na tohoto ptáčka. Dcera už si před časem vyžádala koupi kanavy a bavlnek, tak jsem si tento materiál vypůjčila, dokoupila zip  a nějaké zbytky látek a výplň z  dutého vlákna se tu doma taky našly.
Když jsem si všechny potřebné pomůcky dala na stůl, tak jsem začla propadat panice, že to snad nikdy nedám dohromady. Alespoň, že to háčkování mi jde samo:-)
V tento moment jsem po letech opět propadla kouzlu vyšívání. To mě naprosto pohltilo, takže věřím, že aplikace na toto pouzdro nebyla poslední:-)

...háčkování i to vyšívání byla sranda, ale následně mě čekalo vše sešít a hlavně ten zip!!! Nic lepšího jsem si opravdu nemohla vymyslet-zkuste si všít zip do třech stran a ještě né do pevné látky , ale uháčkovaného kusu, který se neustále vytahoval!!! Bohužel jsem chtěla žlutý zip a ten byl jen v této délce, tak mi nic jihého nezbývalo:-(
...ale dala jsem to a dokonce to i funguje:-) Jestli se ale v budoucnu ještě do něčeho podobného vrhnu znova, tak už jen s knoflíky:-)



no a zde je výsledek, nakonec to může sloužit nejen na tablet, ale i na holčičí jiné nutnosti:-)
mějte krásné tvořivé a slunečné dny
Pavla

čtvrtek 19. února 2015

děkuji....


...vám všem , za tak krásné komentáře k mojí modré keramice, za všechny dotazy a milá slůvka. Moc si toho vážím:-))))
Pavla

pátek 13. února 2015

keramika mix - modrá je dobrá:-)

...nevím proč, ale vždycky, když vyrobím nový výrobek, sáhnu po modré...

Je to zvláštní, ale když se mi někdo zeptá, jaká barva je moje oblíbená, tak řeknu "modrá"......což ale nevím, jestli je úplně pravda, protože většinou sáhnu po zelené, když si háčkuji nějaké módní doplňky nebo když si dekoruji byt, tak je to vždy spíše do zelena.

Když jde ale o keramiku, tak v 80% sáhnu vždy po modré a modřím:-)
Když jsem si dělala tento výběr a ukládala jen keramiku, která nese modrou, tak jsem se až zhrozila, kolik jí je...:-)

Občas se ale najdou i zákazníci, kteří chtějí ten daný výrobek, ale modrou barvu nemůžou skousnout, tak těm samozřejmě vycházím vstříc a barvím na jinou.-)

...tak pro ty, co modrou nemusí, doporučuji dále nepokračovat
...pro ty, co modrou můžou, zvu na malou prohlídku:-)

mějte krásný večer
Pavla













v mém obchůdku ZDE najdete ale i výrobky s jinou barvou:-)
tak můžete nakouknout:-)

čtvrtek 5. února 2015

dnešní pošta s nádechem jara

...ač to za okny vypadá, že přišla zima, tak mně pošta dnes přivezla balíček, který mi vdechl do bytu jaro.
Začátkem ledna jsme spolu se stromečkem odstrojili i veškerou vánoční dekoraci, všechny vánoční ubrusy, běhouny i vánoční povlaky ze všech polštářů a já najednou měla pocit, že je to tu nějak prázdné.
 Bylo mi líto všech těch polštářových výplní, které jsem musela odklidit  do krabic na další rok, a tak jsem zasedla k netu a na fleru si objednala tento krásný jarní běhoun, který jsem vyměnila za ten vánoční a spolu s ním ještě 3 povlaky na polštáře a hned do nich ležící výplně ladem - povlékla.
  Ještě vyměnit vánoční bílé závěsy za moje tak oblíbené zelenkavé, a pak to bude teprve perfektní. Vše ladí a vše má své místečko.
Makovice tu už mám asi třetím rokem, vždycky se někam hodí a vyplní tak prázdné místo třeba na stole nebo mi dekorují někde jiné zákoutí v bytě.
No a teď už jen čekat na to pravé jaro:-)
Pavla