Translate

čtvrtek 25. února 2016

Skořepinky a jiné keramické výsevní nádoby


K předjaří patří neodmyslitelně i nákupy různých semen květin a zeleninky a jejich výsev.
Na to pamatuji i já, tak jsem pro tuto příležitost pár takových misek, skořepin a květináčků vyrobila:-) 
I když venku začla zase zima, nenechte se odradit a s výsevem už začněte klidně hned. Na jaře se vám předpěstovaná rajčátka a různé saláty budou určitě hodit:-)
Mějte krásné dny
Pavla
..........................................................................................................................
Veškerou mojí keramiku najdete ZDE














čtvrtek 18. února 2016

Keramika od srdce:-)

Každý můj keramický výrobek je vyrobený od srdce, ale kousky, které jsem dnes  vybrala jsou "echt" od srdce:-)
Nechala jsem se inspirovat svátkem sv. Valentýna. My tento svátek s manželem neslavíme, neb se máme rádi po celý rok a celý rok si to dokazujeme, ale vím o hodně lidech, kteří ho slaví, tak i proto jsem do svého keramického repertoáru nějaké to srdíčko zařadila.
Je to tak něžný, že jsem neodolala a  jednomu z nich  jsem našla  místo v naší nově zrekonstruované  předsíni. Jinak jsem kovářova kobyla, svých výrobků mám doma poskromnu. Někdy se těším, že mi při sušení nebo výpalu něco praskne a budu si to tak moci nechat, tak přesně takové květináče a truhlíky se u nás alespoň na zahradě najdou:-)
Budu se muset polepšit!!!
Mějte prima dny, snad už budou více slunečné než mrazivé
Pavla














sobota 13. února 2016

Nedobrovolná dovolená...

ano i dovolená může být nedobrovolná.
Ocitla jsem se bez hlíny!!! Ač jsem si ji objednala včas, dodavatel mi  sdělil, že mají totálně rozbité mašiny na hlínu, takže na opravě pracovali celý leden. Trošku čára přes rozpočet!!! No nic, tak se alespoň můžu věnovat i jiným věcem, které běžně zanedbávám.

Takové procházky s naší Terry krásně pročistí hlavu a má to i tu výhodu, že si z nich přinesu i něco do vázy. Škoda jen, že mám rozbitý svůj teleobjektiv a s tím malým fotky nejsou úplně vončo:-)

Žehlení  se vyhýbám, ale teď jsem se nemohla vymlouvat na práci, takže mi nezbývalo nic jiného než jít a tu haldu vyžehlit. Zas to má tu výhodu, že jsem tam našla spoustu věcí, které jsem už dlouho neviděla a výmluva, že nemám co na sebe, je ta tam:-)

Taky jsem více v kuchyni a peču:-) No a místo večerů v dílně, si užíváme her s dětma:-) 

Takže i taková nedobrovolná dovolená je vlastně k něčemu dobrá.
V pondělí mi bude hlína přivezena, takže budu muset skočit do pracovního procesu hodně intenzivně a ve velkém si odškrtávat ze seznamu hotové objednávky.

Mějte se krásně a zítra si užijte Valentýna!!!
Pavla











sobota 6. února 2016

Keramické závěsné krmítko

O krmítkách, myslím, už tady řeč byla, tentokrát jsem vyrobila krmítko tak trochu jinak.
Místo jedné stříšky, jsem udělala hned 3 nad každým otvorem. Přijde mi to tak praktičtější, vnitřek krmítka je tak opravdu chráněn před deštěm i sněhem.
Krmítko se dá jak zavěsit, tak i někam postavit.
Mějte se krásně a užívejte víkend. Nám právě končí jarní prázdniny, které děti promarodily, tak snad vám se vydaří lépe:-)
Pavla







úterý 2. února 2016

projekt - FOTODEKA

zdroj: Pinterest

zdroj: Pinterest

zdroj: Pinterest

Všechny vás moc zdravím a dnes posílám příspěvek zase trochu z jiného soudku, než jen z mojí keramické dílny:-)

Tento rok bude v naší rodině spoustu oslav s číslem 60! nebo 40!
Už v únoru s 60 začíná náš kamarád, v březnu pokračuje moje sestra se 40, v dubnu naše mamina s 60, pak můj muž...další naše kamarádka....a tak to půjde celý rok!!!

A jelikož jsem člověk tvořivý, tak i moje dárky tomu odpovídají. Člověk v tomto věku už má snad vše, co si přeje, co potřebuje si koupí, a tak to chci pojmout trošku jinak.....vzpomínkově!!!

Přemýšlím nad tím už od vánoc, nechci běžet den před oslavou do obchodu a něco narychlo koupit, tohle musí jít prostě od srdíčka-musí to být osobní.
Dárek pro kamaráda už je vymyšlený, pro sestru též, na dárek pro muže je relativně čas....A tento bude pro mojí maminku:-)
Bude to DEKA-FOTODEKA.

Nechala jsem se inspirovat na Pinterestu, kde najdete spoustu nápadů. Pouze háčkovaných dek už bylo dost, tahle bude trochu jiná-osobnější.
Nejvíce mě inspirovala deka na první fotce a tím mi to začlo v hlavě pracovat na plné obrátky.  Uháčkovat nebo upléct jednotlivé čtverce není takový problém. Největší problém jsem viděla v tom , vybrat barvy vln a v tom, jak dostat fotky na tu látku. 
Zašla jsem tedy do místního fotostudia a od nich jsem si zjistila, že mi jsou schopni fotky na látku dostat, ale musí to být SATÉN. 
Nejdřív jsem neměla tušení, kde satén sehnat, až mi pomohl opět internet, kde to šlo celkem snadno. Takže satén už mám, čtverce postupně háčkuji a pletu, teď ještě vybrat vhodné fotky vnoučat a nechat je natisknout, pak vše sestavit, aby to hezky ladilo a bylo rovnoměrně rozložené, sešít...což bude asi to nejhorší, no a deka by měla být:-)
Jak to celé dopadne - sama nevím, taky jsem na to zvědavá, ale bude to osobní se spoustou ruční práce a věřím, že to maminka ocení. No a když zbude čas, tak k dece dodělám i polštář.
Snad to bude maminku hřát u srdíčka, když se do deky zabalí u televize, či na balkónku.

Držte mi palce-hlavně ať ji dodělám!!! S tím mám totiž trošku potíže, vždycky když se u něčeho takového blíží k sešívání a různým dodělávkám, tak tu věc odkládám hluboko do skříně. A takhle už toho mám ve skříních více než dost:-)

Mějte se krásně, snad jsem někoho aspoň trochu inspirovala.

Pavla