Translate

úterý 22. března 2016

Keramika-mám ráda výzvy...

...a nepřestávám zkoušet nové, větší, širší a vyšší květináče:-)
Tento je snad co do šířky největší, který jsem kdy dělala. Širší už neudělám, ani kdybych chtěla, protože tento se mi tak tak vlezl do pece. 
Manipulace s ním byla hodně obtížná, někdy jsem si říkala, že by se mi v dílně hodil jeřáb. 
Když jsem ho vymodelovala, byl ještě mnohem větší, ale sušením a výpalama se zmenšil, přesto ho nikdo nepřehlédne:-)
Teď už ho jen dobře zabalit a odeslat majitelce, tak snad mi ho na poště vemou.
Opět jsem se přesvědčila, že experimentovat se vyplácí, sice přípravy pro výrobu celkem trvaly, ale vyplatilo se čekat. Tak jestli mi někdy vyjde čas, tak si ho vyrobím i pro sebe.
Mějte se krásně, další výzvy čekají:-)
Pavla








čtvrtek 17. března 2016

Hortenzie

Doděláváme nově předsíň, a tak už vymýšlím, jak ji zútulnit. Nakupuji různé rámečky na fotky a nebude chybět ani kytka. Tu jsem si vždy přála v předsíni mít, ale do této doby ji nebylo kam dát. Předsíň prošla velkou změnou, o tom ale až jindy.
Když jsem tuhle vlezla do obchodu a tam na mě koukala tahle krásná hortenzie, tak jsem neodolala a musela ji mít. Dávat ji ven se mi zatím nechce, a tak se usadila zatím na této nové skříňce. 
A já jsem spokojená, poněvadž mám v předsíni kytku!!!! Uvidíme, jak mi tady dlouho vydrží, už tuhle jsem ji nějak zapomněla zalít a z krásné hortenzie byla rázem zvadlinka.
Na štěstí se napila a zase pookřála.





Tady mě hortenzie trochu inspirovala, a tak jsem pro ni vyrobila květináč na míru:-)

Zde je moje maličkost


No a tady ten květináč tvořím:-)
Mějte hezký večer, Pavla

pátek 11. března 2016

Deka s fotkami k 60-tinám vrcholí!!!

Všechny vás moc zdravím  a posílám pokračovací práce na dece.
Zatím překvapuji sama sebe, protože jsem tento projekt zatím ještě neodložila hluboko do skříně /jako to většinou s něčím rozháčkovaným-dělám/, ale stále na něm pracuji. 
Šedesátka je 60, tak asi to mě žene a nutí to dodělat. Myslím, že pro naší babi bude mít tahle deka s vnoučaty velkou cenu. Bude i dost velká, tak se do ní bude moci po večerech zabalit a mít tak ty naše dva roubíře pořád hezky na očích:-)


Tohle je jen malá ukázka, deka bude mít přes 2 metry na dýlku a přes 1 m na šířku.




Tohodle jsem se bála nejvíce!! Nastřihat satén, v PC vybrat fotky a nechat to dát vyrobit. Bála jsem se, že na tom to ztroskotá, ale povedlo se!!! Vybrat fotky mě stálo několik večerů, kdy jsem vybírala z obrovského množství od roku 2003. Vybráno jsem jich měla více, ale nakonec jsem vynechala fotky, kde byly děti ještě miminka a zvolila spíše věk, kde jsou už rozpoznat a jsou ještě takové roztomilé a hlavně je mám pospolu, což nyní ve věku 10 a 12 let se mi už téměř nedaří vyfotit, natož pospolu v obětí:-) Dokonce jsem našla i jednu moc hezkou fotku s babi, tak ji to snad potěší:-)


No a tady probíhá stříhání, měření, sčítání barevných čtverců, ale ještě stále není hotovo.
Nyní mě čeká snad to nejhorší. 
Ještě musím každý čtverec s látkou, na které je fotka, podšít nejlépe flísem. Mám tu koupenou takovou obyč levnou bílou deku z flísu, takže tu bych asi nastřihala a použila. Tím se i látkové čtverce trochu zateplí a tloušťkou se přiblíží těm pleteným a háčkovaným. Tak to bude ještě piplačka, pak je budu muset obšít a doháčkovat do potřebné velikosti 25x25 cm.
No a potom to všechno sešít a začistit a na to se už tedy vůbec nětěším. No mám na to ještě 14 dní, tak snad to klapne. A když ještě zbude čas, tak dovyrobím stejným způsobem i povlak na polštář.



Pokračování tedy příště, práce je na tom ještě dost, tak jdu tvořit.
Mějte se fajn  a jestli je tu někdo, kdo vyráběl něco podobného, tak budu určitě za inspiraci ráda.
Můžete mi třeba poslat pár fotek do mailu pavla.blahova@seznam.cz


středa 9. března 2016

Keramika, která k sobě ladí:-)

Dnes bych vám ráda předvedla keramiku z mé dílny, která má i jinou barvu, než jen modrou.-) Tentokrát jsem na přání jedné zákaznice sáhla po oranžové a musím říct, že ani tato barva není vůbec špatná. Díky sladěnému dekoru můžou být výrobky umístěny u sebe a budou hezky ladit.

váza je uvnitř glazovaná, je tedy vhodná i pro řezané květiny. Šál, který leží vedle mám momentálně rozpletený, a takhle pospolu mi to přišlo pro foto ideální:-)




I tuto sadu jsem dělala na míru pro jednu zákaznici a díky tomu jsem objevila další kouzlo v dozách s poklicí, které mají obsah 3 litry a určitě nebudou poslední, které jsem vyrobila. V dílně se už rýsuje další originální kousek:-)






Veškerou keramiku, kterou zde vidíte a spousty dalších kousků, najdete v mém obchůdku ZDE
Děkuji za nahlédnutí
Pavla

úterý 8. března 2016

kytice k MDŽ

...mě dnes velmi potěšila:-)
Musím uznat, že manžel zvolil kytici tulipánů moc vkusně. 
Alespoň do domu to vneslo trochu jara, což se o počasí za okny zatím říci nedá:-)
Mějte se krásně
Pavla



neděle 6. března 2016

víkend v Jizerkách

Díky oslavě narozenin našeho kamaráda jsme se ocitli v těchto končinách. Oslava byla v sobotu, ale my už přijeli v pátek, abychom mohli vyrazit v sobotu dopoledne na běžky a trochu to tady taky prozkoumali. Kamarádi nás protáhli moc pěkným okruhem, dokonce nám přálo i počasí, sněhu bylo dost a bylo to moc fajn. Oslavu jsme taky stihli:-)
A jelikož vykouklo sluníčko i v neděli, tak jsme podnikli další výlet, tentokrát pěší, kolem přehrady až na rozhlednu Královka. Tu prý zrekonstruovali a ač vypadá z venčí obyčejně, tak interiér mě moc mile překvapil. Takže určitě doporučuji:-)
Jsem ráda, že jsme mohli okolí Jablonce nad Nisou prozkoumat a určitě jsme tu nebyli naposledy. V létě to dáme možná na kolech.
Mějte se fajn, a snad už konečně přijde alespoň k nám do nížin - JARO!!!
Pavla