Jsem ráda, že se pečení domácího chleba v českých domácnostech rozmáhá. Není ale divu, když si vemu, co nám super- a hypermarkety předkládají. Nedivím se, že se více začínáme starat o to, co jíme a co můžeme v našem jídelníčku ovlivnit.
U nás doma peču kváskový chléb minimálně 2x do týdne. Děti ho milují ke svačině, dokonce ho tak ve škole vychvalují, že už jsem nejedné mamince dala recept:-)
Patřím k těm šťastným maminkám, kterým jedí děti téměř vše, co navařím a napeču. Z mého okolí vím, že né všechny maminky mají to štěstí:-)
A na naše děti obzvláště platí, co je doma vyrobeno, to je to nejlepší na celém světě:-) a mizí to desetkrát rychleji než to, co musím bohužel občas z nedostatku času koupit.
Kváskový chléb určitě doporučuji z hlediska zdravého stravování. Kvásek je totiž lépe stravitelnější než klasické droždí. Dirky v chlebu určitě nejsou na škodu, kdysi dávno, když jsem brigádničila v hypermarketu Carrefour, jsem se přímo od francouzských pekařů dozvěděla, že čím více má chléb direk, tím je proces zrání kvásku kvalitnější.
.........................................................................................................
pokud se tu najde ještě někdo, kdo neví, jak na kváskový chleba, může nahlédnout do mého blogu v mém prodejním fler-obchůdku přímo
zde je popsán celý postup i s fotkama
---------------------------------------------------------------------------
Mějte se krásně a dbejte na své zdraví!!!!
Pavla
Žádné komentáře:
Okomentovat