Translate

pátek 24. listopadu 2017

FRANCIE-Normandie-La Veules /vzpomínky na léto/

...A tady je něco pro romantiky...
O vesničce La Veules jsem nikdy neslyšela, ani jsme tu nikdy v letech minulých nebyli.
Jeli jsme sem na doporučení našich známých. Kolem Etretatu to už máme projeté, ale tady to ještě neznáme. Pravda, je to z Etretatu docela z ruky, takže to chce sem jet určitě autem, když se vydáte směrem na sever přes Yport, Fécamp a dál...cesta autem vám zabere asi hodinu, ale to co pak tady uvidíte, stojí za to.
U moře to i zde vypadá jako všude jinde, ale když se projdete úzkýma uličkama, tak se nestačíte divit, na co všechno tady narazíte.
Je tu několik zachovalých mlýnských kol, pak je tu spousta čajoven, na tak malou vesničku jich je tu opravdu hodně a pak je tu taky raritkou jeden opravdu krásný romantický domek u jezírka.
I my jednu čajovnu vyzkoušeli, né dobrovolně, ale jedno z našich dětí potřebovalo nutně na toaletu, a tak jsme toho využili a šli si vychutnat čaj i kávu...
Kdybychom nechvátali za našimi přáteli, tak si to tu snad celé projdu ještě jednou.
Jestli se tedy budete v tomto kraji pohybovat, tak vesničku La Veules určitě doporučuji.
Říká se: "to nejlepší nakonec"...Tohle byl náš poslední den v Normandii, teď už nás čekalo jen večerní setkání s našimi přáteli na pláži nedaleko Etretatu, večeře a rozloučení.
Na to, že jsme tu strávili pouze týden, jsme toho stihli opravdu hodně, ale to je u nás normální. My neumíme odpočívat pasivně, a tak pořád něco prozkoumáváme, koupání v moři je pouze okrajové a já jsem nejspokojenější, když můžu fotit-když je co fotit...a to tady bylo!!!


































Au revoir Normandie!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat