Translate

sobota 6. září 2014

procházka Krumlovem

Pojďte se se mnou projít Krumlovem...
Miluji malé krámečky plné české tvorby, kouzelné úzké uličky, romantické výhledy....a právě to vše najdete na jednom místě právě tady. Krumlov je pro mě takovou malou Francií, kam s rodinou často jezdíme, ale letos jsme vynechali.....důvod...nová kuchyň, a tak jsme letošní prázdniny pojali trochu jinak než ty předešlé.
......... 
Strašně rádi si snažíme alespoň jednou v létě dopřát týdenní dovolenou ve Francii nebo  Anglii a nebo v Holandsku na kanálech. Je to pro nás ta nejúžasnější dovolená, kde bydlíte, vaříte, trávíte celý týden jen a jen na motorové lodi, plně vybavené. Dostanete se tak na místa, kam se běžný turista ani nedostane, poznáte různé lidi, malebná zákoutíčka, úžasná francouzská městečka....atd..... /možná o tom taky někdy napíšu blog/...promiňte mi tu nostalgii, ale Krumlov to ve mně vyvolává:-)
.....
....ale abych se vrátila k těmto tak trochu jiným prázdninám, které se opravdu trochu od těch předešlých lišily. . Celé prázdniny nám zabralo budování nové kuchyně, takže jsme tentokrát dopřáli dětem více zajímavých táborů a dovolenou u moře s babičkou, a my s manželem budovali moje království. Bylo mi ale líto všechen čas trávit jen nad kuchyní a s dětma být tak málo, na již zmíněnou dovolenou už nezbylo, a tak jsme pár společných  prázdninových dní pojali více kulturně, sportovně a více jsme poznávali zase naší zemi. 
A právě jeden takový den, byl právě zde v Českém Krumlově. Né že bych Krumlov neznala, jezdíme skrz něj na Lipno už několik let, ale jen asi 3x jsem Krumlov navštívila...divadlo poprvé!!!
Vůbec není špatné zajet sem až v září, nemůže se tak stát, že se tu ztrácíte v davech turistů. Dá se to tu projít celkem v klidu a i když je téměř po sezóně, tak ještě pořád mají ty kouzelné obchůdky otevřeno a místo pro dobrý dlabanec si tu taky najdete. A když se vyvede i počasí, tak jako nám, tak si tu i můžete z místních hospůdek zakřičet na vodáky - AHÓOOOJ!!!
......................
Pojďte tedy prožít se mnou tu nádhernou atmosféru v krumlovských uličkách  a jestli si plánujete už léto 2015, tak Krumlov určitě nevynechejte a nedaleké Lipno taky ne!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Pavla















Žádné komentáře:

Okomentovat