Translate

úterý 19. září 2017

Normandie-den 2.-u našich přátel v Mannevillette

neděle odpoledne - den 2.
Nedělní odpoledne jsme strávili u našich přátel v malé vesničce Mannevillette, která je od Etretatu cca 15 min a od Le Haveru cca 20 min.
S  Carolou, Vincentem a jejich dětmi Elinou a Marickem se známe už hodně dlouho.
S Carolou jsem se seznámila před 20ti lety na netu, když jsem hledala někoho německy mluvícího, ozvala se mi právě ona...a tak jsme si psaly a psaly, já se tak zdokonalovala v němčině, ale nezůstalo to jen u dopisování. Začali jsme se i navštěvovat a naše přátelství trvá dodnes. Carola je původem Němka, která pochází z Drážďan, ale v době, kdy jsme se seznámily, žila už dlouhá léta v Paříži s Vincentem, kde i před tím studovala. 
A tak oni jezdili  k nám a my zase k nim do Paříže, pak jsme poznali i její rodiče v Drážďanech, pak jsme zas navštívili Vencentovo rodiče v Le Haveru, pak jsme dokonce byli pozváni na svatbu, která se právě konala zde v Normandii, pak přišly postupně děti, a pak přišli na to, že život s dětma v Paříži neni úplně ideální, a tak si koupili tento dům v Mannevillette a už 6 let žijí zde. 
Navštívit je zde byla i pro nás premiéra.
...a musím říct, že vyměnit Paříž za tuto klidnou vesnici byl velmi dobrý nápad.
Bylo tady božsky a ticho:-)
--------
naše dorozumívání je velmi komické. Jelikož je Carola Němka, tak většina naší konverzace probíhá v němčině. Jelikož jsem kdysi studovala i francoužštinu, tak občas do konverzace zamotám  i slovíčka francouzská a když si jooo nemohu vzpomenout, tak si pomůžu i anglicky. Všechny tyto jazyky oni ovládají, tak je to velká výhoda. Chlapi se spíš baví anglicky a děti vším. Rukama, nohama, chabou angličtinou a hlavně překladačem v tabletu:-)))
Né nadarmo jim říkám-učit se, učit se, učit se:-)





Po grilování, mimochodem moc výborném jsme šli poznávat krásy francouzské vesnice.
Vesnička je to malá, nijak ničím významná, ale má kostel, školu i školku a vše, co člověk potřebuje.
Děti to vzaly na koloběžkách:-)




...ty jsem si prostě musela vyfotit, protože vypadají jako Milky:-) jsou takové k poňuchňání.-)







..i tohle patří k životu na vesnici...

z každé krávy se dostane až 30 litrů mléka:-)


...pokračování příště...

Žádné komentáře:

Okomentovat