Translate

pondělí 14. července 2014

Polní kuchyně v plném proudu-aktuálně od nás:-)

Aktuálně vás zdravím stále z terasy:-)
...rekonstrukce kuchyně stále pokračuje, už je to více jak týden, co jsme rekonstrukci započali a ještě další týden předpokládám, že to bude trvat, než vám budu moci nafotit buchty z mé nové trouby:-)

Dětičky se mi  vrátily od moře, tak jede moje polní kuchyně na plné obrátky....
Každé dvě hodiny slyším:"mamííí, co bude k jídlu"?
tak musím vymýšlet rychlá jídla, která nezašpiní moc nádobí a moučníky, které se dají uklohnit na  malém plynovém vařiči. 
V mojí budoucí kuchyni je zatím jen nově položená dlažba a myčka v provozu-na štěstí!!!, a proto jsem vystrčena s mým pracovním ponkem na terásku a s výhledem do zahrady kuchtím, seč mi síly stačí:-)
Má to i své výhody, většinu ingrediencí pro polévku nasbírám na zahrádce a nemusím chodit ani moc daleko:-) V pracovním ponku, který jsme s manželem před dvěma lety vyrobili, mám vše potřebné. Za normálních okolností je ponk umístěn v kuchyni , jako další pracovní plocha a úložiště pro sklenice plné bylin a polotovarů, teď má své místo na terase, kde nám už týden dělá výbornou službičku.

Nyní svítí sluníčko, ale když přijdou deštivé dny, tak tu neustále běhám s presovačem a varnou konvicí, abych je před deštěm uchránila, i když je terasa zastřešená, tak při silnějších větrech, sem prostě naprší.
V podstatě za celý týden jsem měla na starosti vařit, hlídat psa, aby se nepletl  řemeslníkům pod nohy a hlídat počasí a eventuelně včas všechno uklidit:-)...krom dní, kdy jsme vyklízeli a demontovali starou kuchyň:-)

Když to tu manžel takhle vidí, tak přemýšlí, proč vlastně novou kuchyň děláme, když si vystačíme i na terase:-)
...asi začnu méně vyvařovat:-))))


...no a tady je vidět, že uvnitř zatím opravdu nic neuklohním:-) Ale už je to na dobré cestě. Staré podlahy vybourány, nově zabetonováno a položená dlažba. Na elektriku je vše připraveno, zítra přijde elektrikář rozvést dráty, poté manžel vyštukuje, vymalujem a začnem sestavovat nové skříňky. Vše máme v krabicích po celém baráku a momentálně i v ložnici jsme obleženi lednicí, troubou, indukční deskou a mikrovlnkou-nic romantičtějšího neznám:-) Alespoň, že obývák zůstal nedotčen a děti se tak mají kam zašít.
Zatím tu pro mě, krom neustálého vytírání od prachu, není žádná jiná práce, tak zítra vyrážím s dětma a se psem na výlet, aby měl elektrikář klid na práci a zase se to někam hnulo:-)
Až se zase posunem dál, tak podám další reportáž:-)
Mějte se krásně
Pavla

1 komentář:

  1. Taky jsme to takhle měli vloni, když jsme předělávali interiér. Kuchyně pod pergolou a koupali jsme se v takové vaně na zahradě. Vždycky na Adama pod rouškou tmy. :D Ale zase to stálo za to a člověk má nakonec pocit z dobře odvedené práce, protože jsme si to všechno dělali sami. Sama manželka mi pak řekla, že nevěřila, že to zvládneme, ale že je vidět, že má doma správného chlapa. Tak to potěší! :)

    OdpovědětVymazat