Translate

úterý 10. prosince 2019

Srní - vlčí výběh


...další víkendové putování po Šumavě vedlo do Srní odkud jsme daly 15ti kilometrový okruh, který začal ve vlčím výběhu. Vůbec jsem o tom nevěděla, ale holky jo a jelikož jsme tu ani jedna nikdy nebyla, tak výlet byl jasný.


...zaparkovat můžete přímo tady u info, my zaparkovaly přímo v Srní u kostela, jelikož jsme nenavštívily jen vlčí výběh, ale šly jsme patnáctikilometrový okruh.
Parkovné u íčka stojí asi 100,- kč a dále se už nic dalšího neplatí....


..podle informací by tu mělo být patnáct vlků z toho 9 mláďat...tak nevím, ale my viděly jen jednoho vlka a jinak žádného...
Musim říct, že jsme měly obrovské štěstí, protože jsme hned po vstupu do výběhu viděly jednoho vlka a měly ho jak na dlani. Chvilku nám  pozoval a pak zmizel.
Další se už neobjevil..
Takže mám alespoň tyto záběry...
Byly jsme tu samy, možná proto, že je mimosezona a nebo proto, že pršelo, ale nás to neodradilo a stálo to za to...


..od tohoto íčka se jde lesem dost do kopce, kde je ale spousta míst k odpočinku a cesty jsou upravené. Až na kopci pak vstupujete do výběhu, který se uzavírá, ale kdy, to vám nepovím. Nevšimla jsem si.
...tady ve výběhu už jdete po dřevěných lávkách z bezpečnostních důvodů a vlci by tu měli všude běhat, ale to se nám nepoštěstilo, tak jsem ráda alespoň za toho jednoho...taky jsme nemusely vidět nic.-)


..kdo tedy nezná, tak sem vyražte a zkuste štěstí...
...určitě si ale vemte pořádný foťák...s mobilem tu toho moc nenaděláte.-)
a přeji hodně štěstí, abyste viděli alespoň toho jednoho:-))












2 komentáře:

  1. Opět krásné fotky tentokrát vlčí. Moc povedené.Vlk vypadá tak mírumilovně, člověk by nevěřil, že jeden z nich si kdysi brousil zuby na Červenou Karkulku :-).
    Měj se moc hezky,Pavlo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. :-)) děkuji.-) mírumilovně vypadá, ale nezkoušela bych k němu lézt:-)hezký večer

    OdpovědětVymazat