Translate

čtvrtek 16. ledna 2014

Domácí kváskový chléb


Jsem ráda, že se pečení domácího chleba v českých domácnostech rozmáhá. Není ale divu, když si vemu, co nám super- a hypermarkety předkládají. Nedivím se, že se více začínáme  starat o to, co jíme  a co můžeme v  našem jídelníčku ovlivnit.
U nás doma peču   kváskový chléb minimálně 2x do týdne. Děti ho milují ke svačině, dokonce ho tak ve škole vychvalují, že už jsem nejedné mamince dala recept:-)



Patřím k těm šťastným maminkám, kterým jedí  děti téměř vše, co navařím a napeču. Z mého okolí vím, že né všechny maminky mají to štěstí:-) 
A na naše děti obzvláště platí, co je doma vyrobeno, to je to nejlepší na celém světě:-)  a mizí to desetkrát rychleji než to, co musím bohužel občas z nedostatku času koupit.

Kváskový chléb určitě doporučuji z hlediska zdravého stravování. Kvásek je totiž lépe stravitelnější než klasické droždí. Dirky v chlebu určitě nejsou na škodu, kdysi dávno, když jsem brigádničila v hypermarketu Carrefour, jsem se přímo od francouzských pekařů dozvěděla, že čím více má chléb direk, tím je proces zrání kvásku kvalitnější. 
.........................................................................................................
pokud se tu najde ještě někdo, kdo neví, jak na kváskový chleba, může nahlédnout do mého blogu v mém prodejním fler-obchůdku  přímo 
zde je popsán celý postup i s fotkama
---------------------------------------------------------------------------
Mějte se krásně a dbejte na své zdraví!!!!
Pavla

Žádné komentáře:

Okomentovat