Translate

neděle 11. června 2017

Grilujeme

Tak myslím, že jsme konečně vyřešili gril na terase a zahájili tak grilovací sezonu.
Když manžel loni přistavěl novou terasu, mysleli jsme, že součástí terasy bude i gril napevno, též vyzděný někde uprostřed terasy. 
Jenže manžel stále váhal, když si spočetl, kolik by zděný gril vážil a kolik by zabíral místa, tak měl obavy, že by to byla pro terasu zátěž.
Takže jsme rok byli bez grilu. No úplně tak bez grilu ne, manžel měl udělný gril ze starého sudu v něm kámen a na tom griloval. Jenže při grilování nebyl s náma na terase, ale někde v koutu zahrady-odstrčený.
Letos jsme si to dali jako prioritu a začli o grilu znovu uvažovat i o tom, kam ho tedy dáme a jak by měl vypadat. 
Nechtělo se nám dávat tisíce až desetitisíce za ty velké plynové a jiné, až najednou manžel objevil tento v jednom hypermarketu za 1400,- Kč. Přesto o něm týden přemýšlel jestli ho vzít nebo ne-někdy je víc nerozhodný než já a to je co říct:-)
Stále nebyl přesvědčen o tom, jestli bude dost dobrý. Taky si hrál s myšlenkou, že by si gril postavil, tentokrát né uprostřed terasy, ale v tom rohu, kde jsme našli místo pro tento.
Jenže to mi bylo jasné, že by to trvalo minimálně do půlky léta, a tak jsem  manžela přesvědčila, že tento určitě bude dobrý a že když je tak hezky, že bychom mohli už večer  grilovat, a tak se manžel sebral a pro gril zajel.
 No tentokrát se nám ta jeho nerozvážnost vyplatila, protože dnes stál jen 970,- Kč, byl v akci a byl  poslední!!!
Dopoledne ho tedy kluci sestavili a večer jsme ho už mohli vyzkoušet.
Musim říct, že za tu cenu je bezvadný. Má totiž v noze větrací kolečko, které si můžeme regulovat a malý šuplík na popel, takže tou nohou krásně proudí vzduch a uhlí v něm hezky žhne. Dokonce má i poklop, takže může být venku celoročně, nenaprší do něj...
...no myslím, že se nám koupě povedla
I jsme mu našli místo, kde mu to moc sluší, manžel je při grilování stále s námi a nemusíme si povídat přes celou zahradu:-)
Dnes jsme vyzkoušeli ryby a zítra zkusíme maso.
Myslím, že se teď grilování stene naším koníčkem:-)
Než ho kluci sestavili, tak jsem si osázela další květináče a v mezičase nafotila moje letničky.
Pavla

Před tím byla lavice až ke zdi. Stačilo uříznout konce prken a hned jsme tak získali místo pro tohoto fešáka.




1 komentář:

  1. Ve finále i takový gril stačí :-) . My právě nevíme, jestli si máme z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani vybrat velký, nebo malý gril. Zase když máme oslavu a přijde hodně lidí, tak bychom pro ně měli jídlo hned hotové, ale na druhou stranu většinou grilujeme jen sami tři, tak by nám stačil menší, takže jsme pořád na vážkách jak se rozhodnout.

    OdpovědětVymazat