Translate

středa 7. června 2017

Sobotní výletování kolem Sycheráku

Strašně bych nejprve chtěla poděkovat Aničce. Nejen, že je to výborná zahradnice a blogerka, ale jak jsem zjistila, tak je i velmi zdatná technicky a díky ní si opět mohu hrát s fotkami. Tyhle koláže prostě miluju, šetří místo a i to dle mého hezky vypadá:-)
.......................................
No a teď už k tomu našemu výletu.
Jak už jsem se tu zmínila, poslední týdny pro nás byly velmi náročné a stresující, takže bylo potřeba léčby přírodou.
Já navrhla, že bychom si jako rodinka mohli udělat výlet, manžel nelenil, sednul k PC a navrhnul trasu. Hezky to u nás funguje:-)
Jako malý kluk jezdil s rodiči na Sycherák, takže k tomuto místu má nostalgické vzpomínky a tak našel trasu právě blízko tohoto rybníka.
Sycherák se nachází na Tachovsku, takže z Plzně je to přibližně 45 min jízdy. Tento kraj mi přijde hodně chudý, ale co se týče přírody, tak je hodně bohatý. Je tu nádherný klid, téměř žádní lidé, spousty lesů, vod a strání, prostě balzám na duši.
Auto jsme nechali na parkovišti u Sycheráku a vydali se po žluté směrem na Stráž.
Celá cesta vede lesem, kde nepotkáte živáčka-my tedy potkali za celou dobu dva cyklisty.
Budete míjet spousty rybníků, kde se v každém naše Terinka vykoupala a v tom horku zase nabrala sil. Najdete tu i posezení, kde si můžete v klidu dát sváču a ocitnete se i v přírodním parku VALCHA.
Ze Sycheráku až do Stráže je to cca 9 km. Nám to i se sváčou trvalo 2,5 hodiny.
Při plánování výletu našel manžel i jízdní řád ČD, a tak jsme se nazpět svezli.
Bohužel nebo bohudík byla výluka, takže místo vlakem jsme jeli zpět autobusem. Řidiči byli moc fajn, protože nás dovezli až k našemu autu, což v tom horku a dusnu před bouřkou bylo příjemný. Hlavně to ocenila naše Terry. Ta v autobusu lehla a chrčela ještě tři hodiny po tom:-) viz poslední foto:-)
Během trasy jsme měli údajně narazit na studánky, takže jsme si nebrali ani moc flašek s pitím a doufali, že dočepujeme. Jenže místo dvou studánek jsme objevili pouze jednu a to nefunkční. Takže nás zachránili až Vietnamci ve Stráži, kde jsme si koupili vychlazené nápoje, svojí flašku s dobrou vodou dostala i Terinka, protože se nám nějak zahltila. S tou fyzičkou budeme muset něco udělat-na gaučíčku ji bohužel nenaberem:-)))
Terapie přírodou zabrala, tak to taky zkuste:-)
Přeji prima čtvrtek
Pavla










Žádné komentáře:

Okomentovat