Translate

úterý 6. května 2014

Procházka naší zahradou

vítejte na naší zahradě:-)
práce doma má i své klady, jedním z nich je, že ráno vypravíte děti do školy, manžela do práce a máte čas sama na sebe, na to, udělat si v klidu dobrou snídani, třeba jako v předchozím příspěvku a než začnete pracovat, tak si ještě stačíte užít prosluněnou ranní zahradu, která se každým dnem mění. Na dobití baterek naprosto ideální a pro mojí práci velmi inspirující:-)
Z té naší jsem něco nafotila a z hrůzou zjistila, že budu muset vzít chtě nechtě rukavice a jít na plevel!!!

Zahradu jsem budovala nejvíce v době mé mateřské dovolené, kdy jsem téměř všechny peníze utrácela za různé keře, kytky, stromy.....
nejsem zrovna velký zahradník, o to více se divím, že se vše přijalo, roste vše jak z vody a v celku to i docela hezky vypadá.
mám ráda na zahradě více zákoutích. Není nad to mít v každém "rohu" zahrady nějaké posezení, i proto, že v parnech člověk více vyhledává sezení ve stínu a na jaře zase více na slunci....tak je důležité mít vždy více možností.





ve skleníku:-) letos jsem vše vysela nějak pozdě, tak snad se to nijak neprojeví na úrodě:-)

tento kout zahrady neustále měníme. 
první myšlenka byla, udělat koupací jezírko přímo pod terasou. Nebyli jsme ale schopni udržet vodu čirou, tak se nakonec z koupacího jezírka stalo pouze okrasné , které je v těsné blízkosti bazénu. Roky bylo pýchou naší zahrady, do doby, než jsme si pořídili štěňátko!!!
Terinka nelenila a postupně nám z jezírka tahala folii a všechny vodní kytky, až nám utekla všechna voda...a jelikož už jsme neměli sílu znova jezírko zakládat, rozhodli jsme se pro změnu a jezírko o dost zmenšili. zbytek jezírka jsme zasypali a ještě zasypeme oblázky a plocha bude sloužit jako "pláž":-)  hned za ní je bazén, tak se to určitě užije:-)

ááááá tady už jsme v mé bylinkové zahrádce, všemu se daří, co víc si přát:-)

........dost bylo odpočinku, teď už opravdu zase musím pokračovat v keramičení, objednávek je více než dost a jen jedny ruce:-)
mějte krásné slunečné dny a užívejte si je plnými doušky.
Pavla

Žádné komentáře:

Okomentovat